zondag 13 juni 2010

100!! 100/365

Wow… mijn 100ste 365-column alweer.

Eigenlijk had ik nooit gedacht dat ik zover zou komen omdat ik makkelijk achter ga lopen. Wat waarschijnlijk wel is opgevallen, hehe…

Als een speciaal cadeautje/traktatie voor jullie heb ik voor vandaag een taartrecept. Maak het en zie het als een stukje felicitatie voor mijn blog, taart bestaande uit pixels is namelijk niet zo lekker…

New york cheesecake

Ingrediënten voor 4 personen
500gr Philadelphia
150gr suiker
8gr maizena
2gr geraspte citroenschil
een buisje vanille-aroma
3gr zout
2 hele eieren
1 eigeel
42gr verse room (zonder suiker en niet opgeklopt!!)
21gr melk
5gr citroensap
187gr digestive koekjes (McVitie`s maar Bastogne koeken werken ook heel goed)
75gr boter

Hulpmiddelen
Mixer/foodprocessor

Bereidingswijze
Verpulver de koekjes en smelt de boter. Mix dit door elkaar en doe het in de taartvorm.
Druk goed aan zodat er een bodem ontstaat. Zet de taartvorm in de koelkast.

Roer de Philadelphia in een kom los totdat er een crème ontstaat. Voeg de suiker, de maizena, de citroenrasp, de vanille en het zout toe en mix alles goed door elkaar.
Voeg daarna één voor één de twee hele eieren en het eigeel er door.
Schenk langzaam de room, de melk en de citroensap er bij terwijl je door blijft roeren.
Je hebt nu een vrij vloeibaar mengsel dat je bovenop de taartbodem giet.
Zet de taart in een voorverwarmde oven van 200° voor 10 minuten. Daarna de temperatuur omlaag draaien naar 150°/160° en de taart nog 45 minuten in de oven laten.
Laat de taart helemaal afkoelen.

Serveertips
Je kunt hem daarna eventueel besmeren met aardbeien of met ander (rood)fruit die je even in de mixer tot een papje verwerkt. Cranberry’s erop zijn heerlijk (eigen ervaring) maar cranberry’s zijn enkel in de winter te koop.
Laat de taart goed koud worden in de koelkast.

2 opmerkingen:

  1. Volgens mij is dat zo'n kaassoort, het merk heet philadelphia. Maar ineens weet ik dat niet meer zeker...

    BeantwoordenVerwijderen