Het is vrijdagavond, mijn moeder is laat thuis van werk en ik heb besloten dat we een uitgebreide maaltijdsalade gaan eten met als voorgerecht guacamole!! Bij deze kent Word dat woord niet dus ga ik er maar van uit dat ik het goed geschreven heb…
Guacamole, bijna volledig gemaakt van avocado en het ideale voorgerecht. Nu maak ik het altijd zo fijn mogelijk zodat je extra veel hebt maar ik wil geen staafmixer gebruiken dus is het maken van één bakje van dat groene spul een taak die wel bijna een uur duurt. Of ik moet sneller leren snijden of toch een keer leren hoe die stomme staafmixer werkt… Goede tip trouwens bij het maken van guacamole: uit de benodigde limoen komt vaak maar heel weinig sap, houdt de limoen dus even onder de warme kraan want dan komt er veel meer sap uit. Hoe weet ik dit, dankzij het spelletje Fruit Ninja op de iPhone, lang leve sensei’s ‘fruit facts’!!
Guacamole is niet alleen lekker maar ook heel gezond, als je niet per ongeluk in een stuk rode peper hapt, tenzij je goed tegen scherp eten kunt natuurlijk en helaas kan ik dat niet dus ik moet die nare rode dingetjes altijd een beetje ontwijken. Maar dit is echt een gerecht waarvoor ik de Zuid-Amerikanen erg dankbaar ben. En inmiddels is mijn moeder thuis, en de guacamole bijna klaar dus ik ga lekker eten, jammie…
Geen opmerkingen:
Een reactie posten