maandag 7 februari 2011

Wisselen 339/365

Elk kind met gescheiden ouders weet waar ik het over heb als ik het over de ‘omgangsregeling’ heb. De regeling die je ouders hebben als het gaat om wie wanneer de kinderen/het kind in huis heeft. Dat houdt over het algemeen ook wisselen tussen ouders in, van de een naar de ander reizen met een enorme tas spullen. Want ook al zijn je ouders al jaren gescheiden, je hebt altijd een aantal spullen die je niet dubbel hebt maar wel mee wilt hebben.

De meeste mensen wennen snel en zonder problemen aan een omgangsregeling, het gebeurt immers vaker en het zal niet snel veranderen. Maar er zijn ook gevallen van kinderen die het wisselen elke week/maand/etc. helemaal niks vinden. Ik ben zelf zo’n kind. Het wisselen tussen de ouders geeft stress en een gevoel van onvrede. Waarom moet je dit nou elke week doormaken? Zij wilden toch scheiden, jij hebt hier toch niet om gevraagd?!
Voor langere tijd bij de ene ouder wonen maakt het niet minder erg, de daadwerkelijke handeling van het wisselen is wat voor problemen zorgt. Dat rottige gevoel dat aan je knaagt als je weggaat bij de ene ouder om bij de ander te zijn.

Een tussenstop zoals school werkt vaak goed als ‘buffer’ voor het gevoel. Het enige nadeel is dat je met die enorme tas loopt te sjouwen. Een kleine prijs voor een beter gevoel. Maar toch, ik ben nu zoekende naar een eigen plekje zodat ik er even een tijdje een pauze van kan nemen!

1 opmerking:

  1. Overkomt mij ook soms. Alleen staat mijn andere huis wat verder weg, in Frankrijk.

    BeantwoordenVerwijderen