zondag 6 februari 2011

PROPEDEUSE!! 334/365

IK HEB HEM!! MIJN PROPEDEUSE!!!!!
Als felicitatie voor iedereen vandaag een recept voor cappuccino-muffins. Voor nachtelijke studie- en vreetsessies.

Cappuccino-muffins, voor lange nachten studeren en snacken...

Nodig voor 12 muffins:
Bereidingstijd:
30-60 minuten
Smaak:
Zacht en romig
Techniek:
Bakken in oven
Soort gerecht:
Banket

Ingrediënten
250 gr meel, 50 gr cacao, 50 gr bruine suiker, 100 gr suiker, 1 el bakpoeder, 1 el oploskoffie, ? tl zout, 100 gr gesmolten boter, 250 gr zure room, 200 gr slagroom, 2 eieren, afgeraspte schil van een onbehandelde sinaasappel, 150 gr pure chocolade ? fijngehakt, poedersuiker om te bestrooien.

Bereidingswijze
1. Meel, cacao, suiker, bakpoeder, koffie en zout mengen. In een andere mengkom de gesmolten boter, room, eieren en sinaasappelrasp tot een creme kloppen. Dit mengsel door het meelmengsel roeren. Gehakte chocolade erdoor spatelen.
2. Oven voorverwarmen op 200 graden C/ hetelucht 180 graden/gas stand 3-4 . Muffinblik invetten. Voor 2/3 vullen met beslag en er wat poedersuiker over strooien.
3. Muffins in de oven circa 25-30 minuten bakken. Af laten koelen, muffins uit de vorm halen, en verder af laten koelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten